Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Te, gräddbullar och lite språk


I Köpenhamn var det kö ut på gatan och trångt, så trång inne i teaffären.
Dessförinnan fick vi provsmaka minigräddbullar hos Summerbird, små konstverk doppade vit choklad med lakritsbotten. Så himla gott!
På skånska heter gräddebulle gräddbulle (...) och i Göteborg heter de munk. I Skåne är munkar sådana som poliser äter i USA. Och på danska heter fjäril just sommerfugl.


Kommentarer

Populära inlägg